100 de probleme de structura liniara


61. In fiecare luna, dintr-un rezervor de apa, un procent p dat se consuma pentru irigarea gradinilor de legume. Daca se cunoaste cantitatea initiala de apa din rezervor determinati cata apa ramane in rezervor dupa 2 luni.

62. Calculati perimetrul si aria unui patrat daca se cunoaste latura acestuia.

63. Intr-o ferma sunt cai si gaini. Ion numara cate picioare au in total animalele sale obtinand valoarea t. Daca numarul de gaini este de 3 ori mai mare decat numarul cailor, puteti determina cate animale sunt in ferma?

64. Cu ce viteza in km/h circula o masina intre orasele A si B daca se cunoaste distanta d in kilometri dintre cele 2 orase si durata t in ore a intregii calatorii? Dar in m/s?

65. Se citeste de la tastatura un numar de 4 cifre. Care este numarul obtinut prin schimbarea primei cifre cu ultima cifra? Dar prin schimbarea cifrelor din mijloc intre ele?

66. Care este media aritmetica a cifrelor unui numar de exact 4 cifre?

67. Se dau 2 numere a si b. Fara a face inmultirea lor, determinati ultima cifra a produsului lor.

68. Se da un numar de exact 5 cifre. Tipariti cifrele de pe pozitiile pare ale numarului. (cifra unitatilor este pe pozitia 5)

69. Se da un numar de exact 5 cifre. Tipariti cifrele de pe pozitiile impare ale numarului. (cifra unitatilor este pe pozitia 5)

70. Se da un numar de exact 5 cifre: a, b, c, d, e. Tipariti un triunghi format din cifrele numarului: pe linia 1 cifra c, pe linia 2 b, c si d in aceasta ordine, pe linia 3 toate cele 5 cifre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.