Inveti programare singur?


Oare de ce nu ai face acest lucru?

Pe Internet astazi gasesti o multime de cursuri, carti, materiale etc. Le citesti pe toate, faci tot ce spune acolo in tutoriale si gata! Esti PROGRAMATOR!

Dupa multi ani de experienta in domeniu, pot sa spun ca nu este asa. Invatarea continua este obligatorie. In aceasta meserie nimic nu este destul. Cand crezi ca stii se schimba tehnologia, evolueaza si trebuie sa te adaptezi din mers la noile cerinte. Nu poate sta nici un profesor langa tine sa te ajute de cate ori de opintesti.

Ce este sigur este faptul ca, mai ales la inceput, mai ales primii pasi este bine sa ii faci asistat si indrumat. Greselile pe care le poti face, felul gresit de a asimila anumite tehnici de programare, le poti duce dupa tine ulterior in toata cariera.

Imagineaza-ti un copil care incepe sa mearga. Primii pasi trebuie sa ii faca ajutat, sa invete sa aseze piciorul pe sol, sa invete sa paseasca corect etc. Daca nu deprinde corect mersul, la prima fuga cade si se loveste.

Asa este si in programare. Tutorialul te indruma ce sa faci. Cartea iti da firul rosu pe care trebuie sa mergi. Dar conexiunile dintre ele nu le poti face singur daca nu ai o experienta de programator in spate, cunostinte de algoritmica, stil de gandire in spiritul informaticii si multe altele.

Stiu ca multi care parcurg aceste randuri se vor gandi ca nu este adevarat! Am cunoscut oameni, foarte ambitiosi altfel, care atunci cand s-au prezentat la interviu pentru un post in IT fara cunostinte elementare de algoritmica, au fost respinsi si li s-a parut ca este nedrept. Posibil ca ei, pe tehnologia pentru care sustineau interviul  sa cunoasca o multime de comenzi – foarte bine, dar lipsa gandirii algoritmice i-a costat mult.

In concluzie:

– informatica este o „limba” noua pentru oricine, este o stiinta care trebuie invatata bine de la inceput;

– cauta ajutor competitiv, pune intrebari, sfatuieste-te cu oameni cu experienta in domeniu;

– invata continuu si reinventeaza-te.

 

Succes!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.