Dupa cum bine stiu cunoscatorii in domeniu, exista o mare varietate de site-uri in limba romana si mai ales in limba engleza care te ajuta sa inveti programare indiferent de ce varsta ai avea.
Cursurile on-line sunt o alternativa extraordinara la actualul sistem de invatamant. Un prim lucru si poate cel mai important pe care il poti face atunci cand faci cursuri on-line este sa te specializezi foarte bine pe un domeniu facand poate 1-2 sau mai multe cursuri pe aceeasi tema, ceea ce in invatamantul actual nu poti faci la nici un nivel.
Cursurile on-line te ajuta sa vezi aproximativ aceleasi notiuni teoretice in mai multe exprimari, cu mai multe exemple. Fiecare profesor in cursul sau are propria lui viziune despre o anumita notiune teoretica sau concept stiintific. Ti-l prezinta cat de bine poate el. Iti da cat mai multe exemple incat tu sa poti intelege acel concept.
Vazand un alt curs, tu gasesti aceeasi notiune explicata putin altfel, abordata din alt unghi si poate ti se pare si mai clar. Daca nu ai inteles, poate noile exemple pe care le gasesti in cea de a doua abordare, te clarifica destul. Daca da mergi mai departe, daca nu, cauti inca un curs si incerci sa aprofundezi notiunea cat mai bine.
La scoala ti se preda acea notiune o singura data sau deloc. Intelegi, nu intelegi acea explicatie este treaba ta. Procesul merge in continuare fara a se impiedica de tine.
De la ce varsta poti incepe sa inveti on-line?
De la orice varsta, normal!
Stiati ca intre 0 si 7 ani se considera a fi cea mai buna varsta pentru a invata limbi straine?
Stiati ca de la 4 ani, sigur sub forma de joaca, se poate incepe studierea programarii?
Succes!
De unde pot invata programare copiii?
Parintii trebuie sa inteleaga ca in orice domeniu al educatiei, anumite deprinderi de invatare si anumite cunostinte daca sunt prost asimilate de catre copil, ori nu mai pot fi schimbate niciodata, ori se reuseste schimbarea lor dar cu mult efort.
Iata cateva sfaturi in acest sens:
– gasiti surse serioase din care sa preluati informatia;
– gasiti cursuri de calitate si reluati-le de mai multe ori;
– daca nu sunteti de specialitate, incercati intai sa intelegeti foarte bine materialul si apoi sa il explicati copilului;
– lucrati cu oameni specializati si urmati sfaturile lor;
– discutati cu specialisti problemele intampinate pentru a nu adanci greseala.
In speranta ca ti-au placut aceste informatii, te rugam sa ne urmaresti blogul! Multumim!