Cum să-ţi îndrumi copilul către o carieră în domeniul IT?


Spune-mi şi o să uit. Arată-mi şi poate n-o să-mi amintesc. Implică-mă şi o să înţeleg”

(proverb)

A fi părinte în această eră a informaţiei digitale care ne bombardează atât pe adulţi cât şi pe copiii noştri nu este un lucru simplu şi la îndemâna oricui. Experienţa de care are nevoie orice adult în situaţia în care devine părinte se doreşte a fi în majoritatea timpului şi în majoritatea cazurilor o experienţă plăcută, pozitivă şi constructivă. Din păcate realitatea stă altfel. Foarte mulţi adulţi îşi încep “cariera” de părinte neprevăzut sau la o vârstă atât de fragedă încât ei înşişi au nevoie încă de părinţii lor.

Psihologii zilelor noastre consideră că, în momentul când un părinte dă piept cu o situaţie problematică din partea copilului său ar fi mai bine ca acel părinte să încerce să-şi modifice propriile comportamente acordându-şi mai multă atenţie “meseriei” de părinte şi nu să încerce neapărat să creadă că singura soluţie este aceea de a-şi modela copilul şi de a gestiona continuu comportamentul copilului. Dinamismul vieţii actuale conturează în permanenţă o tendinţă generală de modificare continuă a interacţiunii copil – părinte.

Copiii în general sunt nişte fiinţe aflate într-o continuă interacţiune cu părinţii lor. Astazi ei sunt bombardaţi din toate părţile de informaţii din foarte multe sfere de activitate – mult mai multă informaţie decât primea un individ acum 50 de ani. Reacţiile lor îi iau prin surprindere pe majoritatea bunicilor. Copiii preiau în permanenţă agresivitatea, nervozitatea, tensiunea, depresia şi bucuria din interacţiunea cu adulţii din jurul lor.

Dacă doriţi să aveţi un mod curat şi sănătos de interacţiune cu copilul dumneavoastră pentru a-l putea ajuta să crească frumos şi să vă bucuraţi de el în momentul în care “îşi va lua zborul din cuib”, încercaţi să vă identificaţi şi să va luaţi în propriile mâini problemele care vă frământă şi să nu le transferaţi copiilor dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.