Ce aduce nou aceasta programa?
Problema apare in momentul in care scoala nu poate aloca fiecarui copil un calculator conectat la Internet pe care acesta sa puna in practica cele studiate. O ora pe saptamana este de asemena timp insuficient alocat unei asemenea cantitati de informatie. Sigur ca de fiecare data partea practica va avea de suferit si va fi inlocuita prin numeroase ore de predare sterile si plictisitoare.
Aici poate interveni foarte palpabil o asociatie privata, asa cum sunt deja foarte multe in tara si de unde ne-am inspirat si noi, in care profesori de specialitate sa aduca un plus de valoare in partea practica a studiului Informaticii in clasele V-VIII si nu numai.
Studierea teoretica a unui limbaj de programare nu te face programator. Programarea este grea si a ajunge programator bun inseamna mii de pagini citite, mii de linii de cod scrise si nu in ultimul rand mii de algoritmi ganditi si implementati.
Cand elevii de gimnaziu de astazi vor ajunge programatori, ei vor trebui sa programeze roboti, automatizari de case, instalatii, utilaje, masini sau avioane. Scrierea unui text care contine linii de cod si compilararea ulterioara nu ii va face programatori. Algoritmii ganditi, implementati si diversificati ii ajuta foarte mult in dezvoltarea ulterioara ca programatori!