Educaţia timpurie


Copiii trebuie îndrumaţi cu răbdare şi şcoala zilelor noastre nu oferă informaţiile necesare pătrunderii în domenii specializate. Şcoala încearcă să îi pregătească întreaga masă de copii în mod uniform şi foarte general – fără nici o personalizare. Şcoala nu a reuşit să ţină pasul cu noile informaţii şi cu ritmul în care aceste informaţii se actualizează. Profesorii, mai ales cei mai în vârstă sunt complet depăşiţi de tehnologie şi de viteza în care circulă astăzi informaţia.

Nu trebuie să fi un părinte care a absolvit 10 facultăţi ca să observi după primii ani de viaţă ai copilului tău, ce bagaj de cunoştinţe tehnice de specialitate aproape inexistent are copilul tău şi ce educaţie săracă a primit în domenii ca socializare, îmbunăţăţirea inteligenţei, tehnici de învăţare, formarea gândirii pozitive, educaţia pentru sănătate, educaţia financiară, dezvoltarea personalităţii şi a caracterului său.

Articolele acestui blog (o parte dintre ele) îşi doresc să ajute părinţii chiar pe această nişă – pregătirea unui copil încă de mic cu nişte cunoştinţe de bază utile în viitor pentru a începe o carieră în IT. Important este ca debutul în această meserie să se facă cu dreptul.

Educaţia timpurie, educaţia continuă şi educaţia modernă a tinerei generaţii sunt lucruri reale în zilele noastre. Ceea ce copiii învaţă în primii ani de viaţă reprezintă, conform studiilor de specialitate, mai mult de jumătate din cât vor învăţa tot restul vieţii.

Articolul încearcă să ajute părintele în procesul continuu de educaţie, de formare a profilului de competenţe necesare prin raportarea la caracteristicile psiho-sociale ale copiilor de vârstă mică, antepreşcolari, şcolari şi copii până la 14 ani.

Copilul cu o educaţie săracă va fi viitorul adult care se va confrunta cu dificultăţi zi de zi, neîncrezător în forţele sale, un adult care îşi va vinde timpul pentru bani puţini, va avea dificultăţi financiare, care nu va putea învăţa lucruri noi şi care nu se va putea “reinventa” de câte ori viaţa i-o va cere. Şcoala de azi pregăteşte masele largi de adulţi de mâine, cu o gândire limitată şi fără nici o perspectivă. Dinamismul pe piaţa muncii nu mai poate accepta un astfel de adult. El se pierde şi se demoralizează fără a-şi putea găsi un alt loc de muncă. Copiii de azi trebuie să fie pregătiţi pentru o altfel de luptă. Trebuie să-şi contureze o meserie de mici, să fie instruiţi ca lideri, să fie puternici şi mai ales încrezători în forţele lor. Nu poţi fi un bun luptător dacă nu-ţi cunoşti foarte bine armele cu care lupţi. Pierzi războiul cu propriile tale arme.

Scopul nostru ar fi acela de a ajuta actualii părinţi să-şi schimbe optica pe care o au în privinţa educaţiei copiilor lor, pentru că actualele cerinţe în educaţie pretind ca un copil să aibă abilităţi de comunicare foarte bine dezvoltate, gândirea algoritmică structurată corespunzător şi nu în ultimul rând o mobilitate în gândire şi o adaptabilitate continuă la viteza şi dinamismul vieţii actuale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.