100 de probleme de structura liniara


71. Sa se calculeze aria unui triunghi cand se cunoaste baza b si inaltimea h corespunzatoare. Conditii: b,h>0.

72. Doi colegi pleaca simultan din orasele in care locuiesc, unul catre celalalt. Stiind ca distanta dintre cele doua orase este d, si ca unul dintre colegi merge cu viteza v1, iar celalalt cu viteza v2 ( d, v1, v2 numere reale), calculati dupa cat timp se intalnesc cei doi colegi si la ce distanta de orasul in care locuieste al doilea copil?

73. Se citeste de la tastatura lungimea unui obiect exprimata in metri. Sa se transforme lungimea respectiva din metri, in decimetri, centimetri si milimetri.

74. Se citeste de la tastatura lungimea unui obiect exprimata in metri. Sa se transforme lungimea respectiva din metri, in kilometri, hectometri si milimetri.

75. Se dau doua numere a si b de 2 cifre. Tipariti cifrele numerelor si determinati ultima cifra a sumei cifrelor lor. (ex 12 si 73 se va tipari 1, 2, 7, 3 si la final 3 pentru ca suma cifrelor este 13)

76. Se citesc trei numere naturale. Tipăriţi suma dintre cele trei numere, produsul celui de al doilea cu cel de al treilea precum şi suma dintre primul şi al treilea număr.

77. Se citesc doua numere de doua cifre. Calculati: produsul cifrelor zecilor z1*z2, produsul cifrelor unitatilor u1*u2 precum si expresiile (z1-z2)*(u1-u2) si (z1+z2)*(u1+u2).

78. Se citesc doua numere de trei cifre. Calculati: (s1+s2)*(z1+z2)*(u1+u2), s1+z1+u1, s2+z2+u2, (s1-s2)*(z1-z2)*(u1-u2).

79. Se citeste un numar de patru cifre. Calculati: cifra miilor m, cifra sutelor s, cifra zecilor z, cifra unitatilor u, (m+s)*(z+u), (m-u)*(s-z).

80. Se dau 2 cifre z si u. Determinati numarul de 2 cifre care are z zeci si u unitati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.