Adevarul despre cursurile de IT in 2022 si nu numai


Tinând cont de numărul mare de locuri de munca din domeniul IT prezente pe piața forței de munca în ultimii ani, tot mai multe firme încearcă sa ofere cursuri de specializare în domeniu pe diverse tehnologii.

Nu este vorba de cursuri de învățare a bazelor programării ci, în primul rand, despre cursuri de specializare pe tehnologiile pe care firmele din piata vor sa angajeze sau sa își reconverteasca personalul.

Ceea ce nu se înțelege foarte bine este faptul ca urmând numai un singur curs pe o anumita tehnologie, nu înseamnă că devii specialist pe acea tehnologie. Înseamnă doar ca ți s-a deschis o ușă prin care, dacă te interesează, poți vedea ce se poate face si unde se poate ajunge dacă cunoști foarte bine acea tehnologie.

Ne-am gândit și noi ca trebuie sa oferim pe piața niște cursuri. Întrebarea care apare instant este: ce vreți sa oferiți în plus sau diferit de restul cursurilor de pe piața de profil?

În primul rand ideea noastră pornește de la realitatea scolii naționale de informatica care oferă, in acest moment, o multime de clase si licee cu profil de informatica sau matematica-informatica dar in care predarea se face in sistem de invatamant de masa.

Un tanar care doreste sa se specializeze pe informatica nu poate sta in ritmul celorlalti mai putin interesati si doreste sa gaseasca noi cai de a studia mai mult, mai repede si mai bine. Aici intervine pregatirea intr-o Academie de programare – asa cum facem si noi. O Academie de programare nu face meditatii, nu rezolva cu elevul temele de la clasa si nu pregateste examenele scolare sau tezele semestriale.

Academia de programare incearca sa:

– prezinte cursantilor niste informatii pe care la scoala nu le primesc deloc,

– sa deschida niste ferestre catre site-uri online de pregatire la nivel international,

– sa indrume si sa coordoneze cursantii spre tehnologii specifice muncii in domeniul comercial – complet absente din curriculum scolar – cum ar fi alte limbaje de programare in afara celor studiate in scoala, frameworkuri, limbaje de scripting, lucrul cu serverele, baze de date etc.

Asa cum se poate observa in piata de profil, deja exista o multime de cursuri online din care daca doreste, cursantul poate invata la orice ora din zi sau din noapte. Aceasta se pare ca este tendinta viitorului. Cursuri specializate pe fiecare domeniu in parte.

Dorim succes in pregatire actualilor nostri cursanti si mintea deschisa tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.