Platformele de e-learning„Imaginația este mai importantă decât cunoașterea.
Cunoașterea este limitată. Imaginația face ocolul lumii”
Albert Einstein

În zilele noastre, învăţământul nu mai este bazat numai pe metodele clasice prin care elevul este îndrumat să asimileze cunoştinţe. Domeniul informatic a evoluat în ultimii ani în mod exponenţial ceea ce a dus şi la apariţia a numeroase şi foarte interesante instrumente didactice apreciate în mod egal atât de profesori cât şi de elevi şi părinţi.

De la platforme educaţionale până la CD-uri cu lecţii şi jocuri sau meditaţii online, piaţa este deschisă oricărei forme de învăţare la distanţă într-un mediu educaţional evolutiv. Creşterea continuă a performanţelor de învăţare este principalul obiectiv al actualului proces de învăţământ şi se realizează prin îmbinarea continuă a metodelor didactice tradiţionale de învăţare cu metodele bazate pe mijloace IT.

Platformele educaţionale ocupă un loc foarte important în metodele didactice moderne. Pe o astfel de platformă elevul poate găsi funcţionalităţi complexe de gestionare a unui subdomeniu propriu, gestionarea prietenilor lui cu care poate comunica permanent, gestionarea unui pachet personalizat de cursuri şi/sau aplicaţii din care doreşte să înveţe, comunicarea asincronă sau sincronă la alegere, evaluarea sau autoevaluarea offline sau online, statistici ale muncii prestate de el precum şi alte funcţionalităţi pe care le poate accesa şi folosi.

De asemenea, aceste platforme, care nu mai sunt o noutate pentru nimeni în anul de graţie 2018, oferă un mediu interactiv, constructiv şi integrat în permanenţă centrat pe învăţare. În acest context elevul este parte a unei comunităţi de învăţare şi în permanenţă este pus în situaţia de a înţelege ce are de făcut, de a explica celorlalţi şi/sau de face împreună, de a concura pentru a obţine o clasare bună sau chiar un premiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.